Tanssiopetus

Tanssiopetus

Miten Laivatansseista tuli mun juttu..

Omasta tanssitaustastani: Aloitin tanssiurheiluharrastuksen jo 1980-luvun alussa ja harrastin kilpatanssia aina 1990-luvun puolen välin tienoille saakka. Sen jälkeen 2000-luvun alussa tutustuin töiden parissa seuratanssikulttuuriin ja lajeihin. Pikkuhiljaa pääsin jyvälle myös sosiaalitanssin saloihin. Koska oma musiikillinen tausta ja osaaminen on erittäin monipuolista ja vahvaa, päätin kouluttautua tanssinopettajaksi ja 2013 suoritin tutkinnon STOL:lle. Siitä lähtien olen kouluttanut mm. lavatanssien ja tangon kisapareja, muusikoita ja pienryhmiä.

Laivatanssit on pyörinyt M/S Baltic Princessillä jo lähes kymmenen vuoden ajan. Kun pääsin kokeilemaan siipiäni tuoreena tanssinopettajana 2013, pääsin samalla kehittämään Laivatanssit -konseptia tehokkaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi, tuoden aina kulloisenkin risteilyn esiintyjien musiikin osaksi tanssinopetusta ja tiivistämällä opetustunnin yhdeksi pidemmäksi ajaksi. Opettelemme aina kulloisenkin lajin alkeet ja joskus saatamme tutustua uusiin trendilajeihin, asiakkaiden pyyntöjä ja toiveita kuunnellen.

Vuositasolla Laivatanssit -risteilyjä on n. 12 lähtöä. Lähdöt ovat keskiviikkoiltaisin Turusta. Tanssinopetus tapahtuu aina paluumatkalla eli torstai-iltapäivänä. Mikäli olet picnicillä, ehdit myös osallistua tanssitunnille, koska opetustuokiomme alkaa klo 15.30. Tunnin jälkeen pääsemme harjoittelemaan livemusiikin tahtiin oppimaamme laivan toisessa päässä, Starlight Palacessa, missä Laivatanssien artistit ja bändit esiintyvät lähes laivan satamaan tuloon saakka.

Laivatansseissa on aina kaksi ohjaajaa/opettajaa, minun lisäkseni assarini, opettaja-opiskelija Sini, joka on ohjannut rinnallani jo nelisen vuotta. Sinillä on pitkä ja monipuolinen tanssitausta seuratanssien puolella ja hänen musiikillinen näkemyksensä on erittäin ajantasaista, hänen seuratessa useita maan kärkipään tanssibändejä ja -artisteja lähes viikottain.

Laivatansseissa et tarvitse omaa paria, vaan meillä sujuu myös parinvaihtorinki, jolloin kaikki pääsevät tanssimaan vuorollaan kaikkien kanssa. Toki, jos olet liikkeellä pariskuntana ja haluat ehdottomasti tanssia vain oman kumppanisi kanssa, se on todellakin mahdollista. Parinvaihtorinkiin ei ole pakko osallistua. Iskelmä -baarissa, missä Laivatanssit -tanssikurssi tapahtuu, on runsaasti tilaa harjoitella. Jos et uskaltaudu heti mukaan tunnille, voit vaikka ottaa juoman baaritiskiltä ja istahtaa katselemaan tunnin kulkua kaikessa rauhassa. Voit liittyä joukkoon kesken tunnin tai osallistua vaikka seuraavalla reissulla! Meillä on aina erittäin viihteellinen ja rento meininki tunnilla, kuitenkin niin, että ammattimainen opetus ei kärsi.

Lähde mukaan kevään Laivatanssit -risteilylle!

Ke 13.2. Juhamatti & Rosalie ja Souvarit

Ke 6.3. Lea Laven & Fantasia ja Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty

Ke 27.3. Finlanders ja Marita Taavitsainen & Koivu

Ke 17.4. Teuvo Oinas & Kiintotähti ja Maria Tyyster & Rodeo

Ke 8.5.

Nähdään laivalla!

Kevään Laivatanssit -lähtöjen esiintyjät

Kevään 2019 Laivatanssit -risteilyjen päivämäärät ja esiintyjät ovat jo osittain varmistuneet! Tässäpä listaa tulevasta:

9.1. PNP ja FBI-Beat

22.1. Tangokuningatar Aino Niemi ja hallitseva Tangokuningas Jarno Kokko

13.2. Souvarit ja Juhamatti

6.3. Lea Laven ja Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty

27.3. Marita Taavitsainen ja Finlanders

Loppukevään päivämäärät ja ohjelmat tiedotetaan myöhemmin! Muista varata Laivatanssit -risteilysi ajoissa M/S Baltic Princessille!

Syksy 2018 jatkuu Laivatanssien merkeissä!

Hiiohoi!

Supersuositut Laivatanssit jatkuvat taas kesätauon jälkeen M/S Baltic Princessillä Johanna Pakosen ja assari-Sinin kanssa. Tänä syksynä saamme nauttia seuraavien taiteilijoiden musiikista:

19.9. Marko Maunuksela & Jukka Hallikainen ja Jackpot, Reeta ja Lumo

10.10. Hurma, Nina Åkerman & Onnentähti

21.11. Heikki Koskelo ja Taivaankaari, Saija Tuupanen & Exmiehet

12.12. PNP ja Nina Åkerman ja Onnentähti

Lähdöt on siis aina keskiviikkoisin illalla Turusta ja tanssiopetus tapahtuu paluumatkalla, torstai-iltapäivänä.

Tervetuloa nauttimaan Itämeren parhaasta viihteestä tanssin lumoissa!